Touch for Health 1

'Leer hoe je psychische en lichamelijke klachten kunt aanpakken.'

Vermoeidheid, hoofdpijn, down voelen, teveel stress ervaren, etc. Allemaal lichamelijke en/of psychische klachten die veroorzaakt kunnen worden doordat energiestromen in het lichaam blokkeren. Door deze blokkades op te sporen kunnen energiestromen weer op gang worden gebracht, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam versterkt.

Doel van de cursus

Tijdens de cursus Touch for Health leer je die blokkades op te sporen en te herstellen. Het opsporen van de blokkades gaat aan de hand van spiertesten. Spieren worden getest door met de hand een lichte druk uit te oefenen op een spier, nadat deze in een bepaalde stand is gebracht. Wanneer de spier de druk niet kan weerstaan, is er in het lichaam een blokkade. Met behulp van verschillende correctietechnieken, die je gaat leren in deze cursus, kan de blokkade opgeheven worden, en kom je weer in balans. De spiertesten, die centraal staan in deze cursus, zeggen iets over onder andere de bijbehorende emotie, meridiaan en orgaan.

Wat ga je leren?

Touch for Health is een manier die voor iedereen toegankelijk is om de gezondheid te bevorderen en te bewaken, bij henzelf en hun naasten.

John F. Thie, grondlegger Touch For Health

De cursus Touch for Health is de basis van de toegepaste kinesiologie. Concreet besteden we in de cursus aandacht aan de volgende punten:

  • Inleiding in Touch for Health
  • Spiertesten
  • Uittesten van (reactie op) voeding
  • Correctie- / balanstechnieken
  • Verminderen van stress en pijn
  • Meridiaanmassage

Wat levert het nog meer op?

  • Weten hoe je jezelf en anderen in balans kunt brengen
  • Lichaam wordt gestimuleerd om aan herstel te werken
  • Geeft diegene die je test meer energie
  • Werkt aan de hele mens, en niet alleen aan de klacht

Ben je nieuwsgierig geworden?

De cursus wordt aangeboden in vier modules van elk drie dagen. In elke module is er ruimte voor theorie, maar daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het oefenen van de besproken testen. Je start met module 1, of te wel Touch for Health 1. In deze module leer je 14 spiertesten en de beginselen van Touch for Health. In modules 2 tot en met 4 wordt deze kennis verder uitgediept. Hier komen meer spiertesten aan de orde. Daarnaast wordt er onder andere ook (meer) aandacht besteed aan de vijf elementen, inzicht in oorzaken van blokkades, tibetaanse energie, pijnvermindering en wat te doen als spieren niet goed samenwerken (reactieve spieren).

Mocht je na het afronden van de vier modules verder willen gaan, dan zijn er verschillende mogelijkheden om een opleiding te volgen tot kinesioloog.

De Touch for Health cursus is erkend door het International Kinesiology College (IKC). Na elke module wordt dan ook een erkend (internationaal) certificaat uitgereikt.

Cursuskalender Touch for Health 1

Er staat op het moment geen Touch for Health 1 ingepland. Ga naar de cursuskalender voor een overzicht van alle geplande cursussen en bijeenkomsten, of neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden.

Merima is aangesloten bij:
Landelijke vereniging natuurgeneeskundig therapeuten
RBCZ
Merima
praktijk voor toegepaste kinesiologie
Marga Nimeijer-Wessel
Ruinerweg 22
7958 RC Koekangerveld
tel: 062 459 1637
e-mail: m.nimeijer@merima.nl