Themadag Vijf elementen

Binnen de chinese geneeswijzen wordt al eeuwenlang gewerkt met de leer van de vijf elementen. Het uitgangspunt is dat alles in beweging is en elkaar beïnvloedt. Dat is terug te zien in het ritme van dag en nacht, van de seizoenen maar ook in het doen en laten en in de verschillende levensfases van de mens.

Volgens het traditionele chinese denken zijn er vijf seizoenen: lente, zomer, nazomer, herfst en winter. Elk seizoen is verbonden met een element, hout, vuur, aarde, metaal, winter, en elk element heeft zijn eigen kenmerken.

Wat ga je leren?

Tijdens deze themadag leer je welke elementen er zijn en hun betekenis, de kenmerken van elk element, klachtenpatronen die kunnen ontstaan bij verstoringen. Ook komen Yin en Yang aan de orde en hoe de elementen elkaar voeden en controleren. Daarnaast worden er verschillende mogelijkheden besproken om de balans in de elementen te herstellen en leer je hoe je ermee kunt werken.

Cursuskalender Themadag Vijf elementen


Themadag Vijf elementen aanmelden
instructeur: Marga Nimeijer
vooropleiding: Touch for Health 1, Touch for Health 2
kosten: €100,- incl BTW
datum / locatie:
vrijdag 29 mei 2020 van 09:00 tot 16:00 uur in Koekangerveld

Cursuskosten

De vermelde kosten voor de Touch for Health cursussen zijn exclusief het instructieboek Touch for Health. Kosten € 25,- per module en inclusief certificaat.

Voor alle dagcursussen geldt dat koffie/thee en soep en eventueel certificaat inbegrepen zijn.

Annulerinsvoorwaarden cursus

Bij een annulering door de cursist tot 4 weken voor de startdatum van de cursus wordt 10% van het totale factuurbedrag in rekening gebracht.

Bij een annulering door de cursist tot 2 weken voor de startdatum van de cursus wordt 50% van het totale factuurbedrag in rekening gebracht.

Bij een annulering door de cursist tot 1 week voor de startdatum van de cursus wordt 100% van het totale factuurbedrag in rekening gebracht.

Wanneer er 1 week voor de aanvangsdatum te weinig deelnemers zijn wordt de cursus geannuleerd en op een later tijdstip weer aangeboden.

ga naar de volledige cursuskalender
Merima is aangesloten bij:
BvK
NIBG
RBCZ
Merima
praktijk voor toegepaste kinesiologie &
neuro-ontwikkelingstherapie
Marga Nimeijer-Wessel
Ruinerweg 22
7958 RC Koekangerveld
tel: 062 459 1637
e-mail: m.nimeijer@merima.nl