Themadag Vijf elementen

Binnen de chinese geneeswijzen wordt al eeuwenlang gewerkt met de leer van de vijf elementen. Het uitgangspunt is dat alles in beweging is en elkaar beïnvloedt. Dat is terug te zien in het ritme van dag en nacht, van de seizoenen maar ook in het doen en laten en in de verschillende levensfases van de mens.

Volgens het traditionele chinese denken zijn er vijf seizoenen: lente, zomer, nazomer, herfst en winter. Elk seizoen is verbonden met een element, hout, vuur, aarde, metaal, winter, en elk element heeft zijn eigen kenmerken.

Wat ga je leren?

Tijdens deze themadag leer je welke elementen er zijn en hun betekenis, de kenmerken van elk element, klachtenpatronen die kunnen ontstaan bij verstoringen. Ook komen Yin en Yang aan de orde en hoe de elementen elkaar voeden en controleren. Daarnaast worden er verschillende mogelijkheden besproken om de balans in de elementen te herstellen en leer je hoe je ermee kunt werken.

Cursuskalender Themadag Vijf elementen

Er staat op het moment geen Themadag Vijf elementen ingepland. Ga naar de cursuskalender voor een overzicht van alle geplande cursussen en bijeenkomsten, of neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden.

Merima is aangesloten bij:
Landelijke vereniging natuurgeneeskundig therapeuten
RBCZ
Merima
praktijk voor toegepaste kinesiologie
Marga Nimeijer-Wessel
Ruinerweg 22
7958 RC Koekangerveld
tel: 062 459 1637
e-mail: m.nimeijer@merima.nl